Roma, Italia

Sfaturi pentru a te bucura de Roma pentru călătorii solo

Călătorii și turism

Dacă ești un romantic de inimă, Roma este cel mai bun loc pentru a fi. Acesta este motivul pentru care s-ar putea să vă simțiți puțin penibil să călătoriți și să explorați singur orașul. Bine că orașul este o destinație cu adevărat primitoare și interesantă, încât nu ar fi o mare provocare chiar dacă zburați solo.

De cele mai multe ori, călătoria solo vă poate ajuta să faceți, să explorați și să vedeți mai multe, deoarece vă puteți personaliza itinerarul pe loc, în funcție de starea de spirit. Scoateți acea carte de fraze italiană și pregătiți-vă să vedeți și să descoperiți Orașul etern și toate splendoarea lui.

Rătăciti în jurul Romei

Care este cel mai bun lucru despre a fi în Roma singur? Nu este nevoie să vă certați cu nimeni atunci când vine vorba de indicații. Orașul este unul enorm care încurajează și promovează explorarea străzilor laterale. Marea veste este că transportul public al orașului este la îndemână.

Colosseumul din Roma
Colosseumul din Roma (Italia) este cel mai mare amfiteatru din lume

Obțineți un Pass Roma care include transportul public gratuit pentru un anumit număr de zile. Nu vă va costa niciodată averea, chiar dacă ajungeți să mergeți cu autobuzul, tramvaiul, căruciorul sau metroul într-o singură după-amiază. Acest permis vă va oferi, de asemenea, intrare gratuită în mai multe situri arheologice și muzee din tot orașul, dacă vi se pare o afecțiune de cultură. Aceasta înseamnă că atunci când sunteți în acest oraș romantic, plimbați tot ce doriți. Din câte știți, unele dintre cele mai frumoase lucruri se regăsesc aici în piesele bătute.

Espresso pentru unul, vă rog

Cultura cafelei Romei este fără îndoială bună și vie. Pe vreme frumoasă, cafenele trotuare din oraș se îmbină cu oameni care se plimbă sub soare, iau o băutură răcoritoare și admiră mulțimile de fețe care se îndreaptă la școală sau muncesc în fiecare zi.

YouTube video
Cum să comanzi cea mai bună cafea din Roma

Amestecați-vă îndreptându-vă către cea mai apropiată cafenea și comandați un espresso sau chiar un double, dacă simțiți că puteți folosi o lovitură dublă și puteți sta la o masă. Mulți localnici nu se deranjează cu adevărat să stea la o masă doar dacă doresc să ia o băutură rapidă pentru a începe ziua lor.

Potriviți-vă mai departe sărind cappuccino după prânz, deoarece pentru italieni, este rău pentru digestia lor să bea lapte fierbinte după-amiaza. În schimb, ia-ți un latte și voilă, ai o cafea delicioasă.

Bucurați-vă de o noapte sigură și bună

Dacă sunteți călător solo feminin, cel mai bine este să fiți foarte precaut atunci când vine noaptea. Nu va fi o problemă cu adevărat să luați masa în Piazza Navona sau în Pizza della Republica după întuneric. Cu toate acestea, există mai multe puncte de viață de noapte în care s-ar putea să intri în situații dificile dacă ești femeie pe cont propriu. Pentru călătorii soliste de sex feminin, grăbiți un taxi autorizat pentru a vă întoarce la hotelul dvs. după ce vă dedicați la câteva pahare de vin de casă sau vini della casa. De asemenea, vă puteți alătura unui pub organizat sau a unei crawlere de vin, care este un mod mult mai sigur de a întâlni chipuri noi în Orașul etern.

Nu contează dacă doriți să vă petreceți în raionul Testaccio până la doar două ore de dimineață sau să explorați situri de patrimoniu mondial, precum UNESCO, Colosseum și Vatican. Nu trebuie să ai un tovarăș pentru a te distra minunat la Roma, deoarece te poți distra singură!

Postări din aceeași categorie: