Spa-uri sloveniene pentru o experiență de neuitat

Călătorii și turism

Deși peisajele Sloveniei sunt uluitoare, spa-urile slovace sunt cele care de fapt atrag atenția și interesul multor turiști și vizitatori din țară. Și datorită numeroaselor și diverselor tipuri de spa-uri din Slovenia, cu siguranță veți găsi unul care vi se potrivește.

Mai jos sunt listate câteva spa-uri de top care merită încercate data viitoare când te afli prin minunata Slovenia:

Stațiunea Rădenci

Situată în nord-estul Sloveniei, Rădenci este o stațiune bioclimatică și termală care vă oferă un prilej de relaxare pe lângă terapiile pentru susținerea sănătății. Acesta este și un centru pentru pacienții cu probleme cardiovasculare și în proces de reabilitare.

Stațiunea deține băi minerale, saune, tratamente faciale și corporale, masaje și terapii pentru eliminarea durerii, programe ayurvedice și băi Kneipp. Vă puteți relaxa și în piscinele din interior și de afara sau să participați la numeroase activități palpitante.

Pe lista celor mai bune stațiuni balneare slovene se află nimeni altul decât Thermana Laško. Sursă: Terme Laško

Terme 3000 Spa 

Terme 3000 Spa este cea mai populară destinație termală din Slovenia, situată în Moravske Toplice din regiunea Prekmurje. Apa minerală termală neagră a centrului spa, cunoscută sub numele de aur negru, oferă o mulțime de efecte benefice atât pentru frumusețe, cât și pentru sănătate, deși nu este potrivită pentru consum. Unele dintre atracțiile sale includ programe de relaxare și spa, 28 de piscine, un centru de wellness și medical, terenul de golf Livada și un parc termal.

Citiți și următorul articol: Sfaturi pentru a te bucura de Roma pentru călătorii solo

Terme Čatež Spa

Fiind unul dintre cele mai bune spa-uri slovene, acesta este un loc ideal pentru relaxare, cu diversele sale atracții acvatice și un mediu liniștitor, cu piscine termale în aer liber și interioare. Indiferent de sezon, toate piscinele și atracțiile centrului spa sunt bine adaptate. 

În timpul iernii, cea mai mare piscină interioară oferă săniuș, tobogane, căzi cu hidromasaj și alte aventuri incitante pe apă. Vizitatorii se pot bucura de piscina în aer liber vara, precum și de cursa Pirate’s Island și Formula. 

Terme Zreče Spa

Amplasat în spațiul luxuriant al munților Pohorje, este locul perfect nu doar pentru relaxare mulțumită diferitelor facilități, ci și pentru vacanțe palpitante. 

Celebra destinație Rogla Ski Resort se află la doar 30 de minute de spațiul în care ai șansa de a te relaxa în natură mergând cu bicicleta, drumeții și schiind iarna. 

Fiind unul dintre cele mai bune stațiuni balneare slovene, oferă, de asemenea, vindecare naturală prin turba de munte din pădurile Pohorje, apă termală bogată în calciu, fango cu noroi vulcanic și un climat montan relaxant. 

Unele dintre facilitățile pe care le oferă sunt piscinele în aer liber și interioare, spa-ul și centrul de wellness Idyla, fitness și un sat de vacanță cu saună cu ierburi numit Pohorje. 

Thermana Laško

Pe lista celor mai bune stațiuni balneare slovene se află nimeni altul decât Thermana Laško, aflată într-un parc liniștit din Laško, un oraș situat la doar 10 kilometri de Celje. 

YouTube video
Pe lista celor mai bune stațiuni balneare slovene se află nimeni altul decât Thermana Laško, aflată într-un parc liniștit din Laško, un oraș situat la doar 10 kilometri de Celje. 

Se consideră că apa termală din Laško are efecte vindecătoare uimitoare, motiv pentru care aceasta este folosită ca principalul factor de vindecare pentru programul de reabilitare medicală al centrului spa. 

Unele dintre serviciile pe care cu siguranță  le veți aprecia la Thermana Laško includ saune, piscine, un centru medical, tratament Ayurveda, programe de wellness, un departament de îngrijire de reabilitare și diferite programe de terapie. Programul de wellness cu berie este ceva ce ar trebui să încercați cu siguranță, deoarece aceasta este o experiență pe care o puteți găsi doar aici. 

Postări din aceeași categorie: