Cum să cumpărați roți oțel de calitate?

Automotive

Atunci când achiziționați roți auto, cel mai bine este să alegeți roți din oțel și jante din aliaj. În timp ce roțile din aliaj sunt mult mai ușoare, ele nu pot concura cu durabilitatea și rezistența roților de oțel. Chiar dacă roțile din aliaj sunt alegerea obișnuită pentru majoritatea producătorilor de mașini, mulți pasionați de mașini aleg roți din oțel datorită rezistenței și costurilor reduse.

Jantele din oțel sunt mult mai grele în comparație cu cele din aliaj, care cântăresc de 3 ori mai mult. Le face o opțiune excelentă pentru cumpărătorii care doresc să se bucure de economii atunci când înlocuiesc roțile vehiculelor lor. Greutatea lor scade centrul gravitațional al mașinii, dar nu este ideală pentru cei care doresc o mașină cu accelerație și agilitate. Pe partea strălucitoare, greutatea suplimentară face ca mașina să fie mai controlabilă în timpul condițiilor de iarnă. Atunci când caută roți de oțel, cumpărătorii trebuie să verifice opțiunile disponibile înainte de a lua decizia finală. De asemenea, aceștia trebuie să învețe diferitele lățimi și diametre, cum se referă astfel de diferențe între ele și cum să cumpărați roți din oțel.

Bazele unei roți de oțel

Când vine vorba de o roată de oțel, există câțiva termeni care ar putea afecta decizia dvs. atunci când achiziționați. Include modelul șurubului, dimensiunea totală, decalarea roții și finisajul dorit. Mai jos sunt câteva dintre aspectele de luat în considerare:

Lățimea jantei

Lățimea jantei unei roți de oțel este măsurarea de la interiorul flanșei jantei exterioare la interiorul flanșei jantei interioare. Lățimile jantei pot varia de la 4 ”la 14”.

YouTube video

Diametrul jantei

Dimensiunea jantei unei roți de oțel este diametrul roții în care talonul anvelopei se află pe roată. Diametrul obișnuit al roților variază de la 13 ”la 20”. În multe cazuri, achiziționați roți din oțel, care se conformează capacității de încărcare a mașinii dvs., astfel cum este determinată în mare parte de numărul de labe, de diametrul PCD sau de centrul de pas și de tipul de osie utilizată. În general, cu cât este mai mare mașina dvs., cu atât este mai mare necesitatea capacității de încărcare a roții. Fiecare roată are capacitatea de încărcare stampilată în partea din spate a roții.

Atunci când selectează o roată de oțel, cumpărătorii trebuie să ia notă de mașina pe care o au din motivul că există o gamă specifică pe lățimea jantei, care poate fi montată, precum și să păstreze un anumit nivel de siguranță în timpul conducerii. Achiziționarea de roți de oțel cu o lățime foarte mică pentru mașini în întrebări poate duce la performanțe slabe. De asemenea, poate duce la avarierea anvelopelor și a roților.

Finisaje din care să alegi

Pe lângă diferitele dimensiuni, modele de șuruburi și compensări, roțile de oțel au diferite finisaje disponibile. Indiferent dacă este finisat cromat, lustruit, prelucrat sau vopsit, cumpărătorii ar trebui să aleagă roțile cu finisajul potrivit pentru ceea ce au nevoie.

Concluzie

Un alt lucru de care ar trebui să luați notă la cumpărarea roților de oțel este dimensiunea. Deși este o idee bună să țineți cont de dimensiunea standard, este posibil să modificați și dimensiunile, totuși trebuie să vă asigurați că trebuie acordate prioritate problemelor de siguranță.

Citiți articolul intitulat „E periculos condusul cu un senzor ABS prost?„.

Postări din aceeași categorie: