Convertorul catalitic determină dacă mașina trece inspecția tehnică sau nu

Ce trebuie să știți despre convertorul catalitic

Automotive

Mulți proprietari de mașini își fac griji adesea în legătură cu prețul reparației pentru convertorul catalitic. Convertoarele catalitice se numără printre invențiile majore care au redus mult poluarea produsă de mașini. Încă din 1970, producătorii de mașini au început să integreze aceste dispozitive în sistemele de evacuare ale mașinilor. Totuși, sunt unele instanțe în care acestea se strică și nu aveți altă opțiune decât să mergeți la un service. 

Însă, înainte de toate, aici sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știți.

Beneficiile convertorului catalitic

Mașinile poluează mai puțin mulțumită convertoarelor catalitice deoarece ele reduc emisiile mașinilor. Aceste dispozitive reduc riscul producerii de smog în zonele aglomerate și în orașele mari unde sunt mii de călători în fiecare zi. Acestea ajută și la protejarea stratului de ozon. 

Convertorul catalitic determină dacă mașina trece inspecția tehnică sau nu. Toate mașinile de pasageri din SUA trebuie să treacă testul de emisii astfel încât să primească însemnul inspecției.

Convertorul catalitic ajută la reducerea emisiilor periculoase
Convertorul catalitic pentru mașină

Convertorul catalitic ajută la reducerea emisiilor periculoase, ele filtrând hidrocarburile din sistemul de evacuare al mașinii. Însă, avantajele nu se opresc aici.

Aceste dispozitive pot reduce zgmotorul produs de mașină. De câte ori v-ați aflat în spatele unei mașini zgomotoase? Aceste mașini pot avea probleme la convertorul catalitic. Convertoarele se asigură că mașina va fi mai silențioasă și mai puțin poluantă.

Este mașina voastră echipa cu un convertor catalitic? 

Dacă nu sunteți siguri că mașina voastră este echipat cu acest dispozitiv, cel mai probabil răspuns este da. Motivul este faptul că Agenția pentru Protejarea Mediului din Statele Unite este mult mai strictă în privința emisiilor încă din mijlocul anilor 1970. Din 1975, convertorul catalitic este o componentă absolut necesară pentru sistemul de evacuare al mașinilor.

YouTube video
Video: Cum funcționează convertorul catalitic

Această regulă are, evident, unele excepții. De exemplu, dacă aveți un hot rod vechi sau un vehicul antic, este posibil să nu aibă acest tip de dispozitiv.

O altă excepție este dacă ați cumpărat o mașină uzată de la un vânzător fără credibilitate. Deoarece înlocuirea convertoarelor catalitice este costisitoare, există proprietari de mașini care își reduc costurile prin modificarea sistemului de evacuare pentru ca mașinile lor să funcționeze chiar și fără unul.

Costul reparării convertorului catalitic

În ceea ce privește costurile estimate pentru repararea convertoarelor catalitice, majoritatea proprietarilor de mașini nu pot să nu fie descurajați de preț. Înlocuirea sau repararea convertoarelor catalitice poate costa în jur de 2.000 USD.

Pentru a reduce în mod corespunzător emisiile mașinii și pentru a filtra hidrocarburile, convertoarele catalitice utilizează metale prețioase precum paladiu sau platină. Achiziționarea acestora poate fi destul de costisitoare, ceea ce duce la prețuri mai mari pentru reparații.

Din fericire, doar puțini oameni trebuie să înlocuiască piese auto piesă pe durata de viață a mașinii lor. Întreținerea vehiculului în mod regulat vă va ajuta să evitați costurile mari pentru repararea catalizatorului. Dacă credeți că are nevoie de reparații, luați legătura imediat cu un mecanic profesionist.

Postări din aceeași categorie: