Curcuma conține, de asemenea, componenta cunoscută sub numele de lipopolizaharidă

Efectele benefice surprinzătoare ale curcumei

Frumusețe, sănătate și modă

Curcuma este una dintre cele mai importante mirodenii din India și din multe alte țări din Asia. Se găsește foarte ușor în zonă deoarece se cultivă și crește cel mai bine în zonele cu climă tropicală. În ziua de azi, această mirodenie nu este folosită doar pentru gătit.

Științific, curcuma este un membru al familiei Zingiberaceae, aceași familie din care face parte și scorțișoara. Are denumirea științifică de Curcuma Longa datorită conținutului de curcumină. Curcumina este principalul agent colorant și chimic al aceste mirodenii.

Mai jos sunt câteva din efectele benefice asupra sănătății pe care le are curcimina:

Accelerează activitatea creierului

Când o persoană îmbătrânește, celulele creierului își pierd din putere datorită bolilo neurodegenerative precum demența sau Alzheimer. Cu toate acestea, conținutul de curcumină din această mirodenie este foarte utilă pentru eliminarea obstrucțiilor care previn funcționarea normală a celulelor din creier. Aceasta poate ajuta și la repararea celulelor afectate.

Curcuma
Curcuma este un condiment sau pudră de condimente obținută din rădăcina plantei legate de ghimbir Curcuma longa

Limitează creșterea nivelului glicemiei din sânge  

Această mirodenie are capacitatea inedită de a readuce nivelul de glucoză din organism la unul normal. Ajută la reducerea rezistenței celulare la insulină. Se spune că această mirodenie poate și să amplifice efectele medicamentelor pentru diabet care ajută la menținerea sub control a afecțiunii.

YouTube video
Video: Curcumina – cel mai puternic antiinflamator natural

Previne apariția cancerului de toate tipurile 

Pe baza studiilor privind cancerul, curcuma este puternică atunci când vine vorba de împiedicarea formării de celule cancerigene în părți specifice ale organismului. Acest lucru îi permite să combată cancerul la sân, la prostată, la colon, precum și leucemia. Pacienții pot reduce semnificativ viteza de extindere a cancerului în organism prin consumul regulat de curcumină deoarece împiedică multiplicarea celulelor canceroase care afectează organismul. Se crede că poate ajuta la înlăturarea mai multor celule bolnave.

Fortifică sistemul imunitar 

Curcuma mai conține și un compozit numit lipopolizaharidă care se caracterizează prin capacitatea sa de a fortifica sistemul imunitar uman. Asta înseamnă că orice suferă de răceală, gripă sau febră virală ar trebui să consume regulat această mirodenie pentru a elimina simptomele neplăcute. Proprietățile antifungice, antivirale și antibacteriene ale mirodeniei ajută în continuare la întărirea sistemului imunitar, ajutând astfel organismul să combată cu succes aceste boli. 

Elimină durerile cauzate de artrită

Datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatorii ale condimentului, s-a dovedit a fi foarte util atunci când vine vorba de abordarea durerilor cauzate de artrită și a altor dureri din zona cartilajelor sau oaselor într-o bună măsură. Există, de asemenea, unii oameni de știință care susțin că mirodenia este mai eficientă în comparație cu majoritatea medicamentelor farmaceutice atunci când vine vorba de reducerea durerilor articulare.

Reduce nivelul colesterolului

Curcuma poate ajuta la scăderea nivelului seric al colesterolului din organism datorită proprietății sale antioxidante extrem de active. Ca urmare, reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare comune. Acest lucru ajută la salvarea vieții pacienților care se confruntă cu efectele negative ale nivelului ridicat de colesterol.

Postări din aceeași categorie: