Pentru confecționarea produselor cosmetice se folosesc diverși compuși organici și anorganici. Compușii naturali tipici cuprind uleiurile și grăsimile extrase și diverși agenți petrochimici. Mineralele prelucrate cum ar fi oxizii de fier, talcul și oxidul de zinc sunt compuși anorganici obișnuiți utilizați în fabricarea produselor cosmetice. Produsele organice sunt considerate sigure și sunt în prezent în prezent.
Cuprins:
Ambalare
Există ambalaje în două straturi dacă sunt produse cosmetice: ambalajul primar și secundar. Ambalajele primare se numesc containere cosmetice. Este conectat direct la produse. Ambalajul secundar se referă la ambalarea exterioară a containerului.ž
Informațiile necesare despre siguranța și utilizarea produsului trebuie să apară pe ambalajul principal, iar restul poate fi tipărit pe stratul exterior. Există o organizație internațională pentru standardizare care reglementează și standardele de ambalare a produselor cosmetice.
Balenele industriei cosmetice
Industria este dominată doar de câțiva producători. Cei mai mulți dintre ei își au originea în secolul XX. Cei mai mari giganți cosmetici din lume sunt cei doiOréal, Proctor și Gamble, Unilever, NYX cosmetics, Shiseido și Estée Lauder.
Cele mai importante țări din industrie sunt pe primul loc în topul Statelor Unite ale Americii, Japonia ocupând locul doi și Germania ocupă locul trei pe rând.
Siguranță
Patch Testing este o modalitate de a testa parfumurile împotriva oricărei reacții alergice. Cealaltă măsură de testare luată de obicei este testarea pe animale, dar acum este considerată crudă și este evitată. Mulți producători de produse cosmetice își etichetează produsele ca fiind vegane și fără cruzime.
Citește și articolul despre genele artificiale cu titlul Cele mai bune gene false din 2020.