Purtarea măștilor vă face să apară coșuri pe față? Ei bine, nu sunteți singuri. Cu noul normal vine nevoia purtării măștii în permanență. Din nefericire, asta înseamnă că tot mai multe persoane suferă de acne în zonele acoperite de mască. Mascneea sau acneea cauzată de mască a devenit o problem reală care necesită o nouă rutină pentru piele de la PinkPanda.
Cuprins:
Ce poate provoca mascneea?
Când vă puneți masca pe față, se pot întâmpla mai multe lucruri. Aceasta intră în contact cu mai multe părți ale feței, inclusive obrajii, nasul și bărbia. Masca se va freca de toate aceste zone și vor duce la acne și iritarea foliculilor de păr de pe față. Și umiditatea din acele zone va fi mai mare, ceea ce crează un mediu unde se pot dezvolta bacteriile care provoacă apariția coșurilor pe față.
Și chiar dacă nu aveți coșuri, mai există riscul apariției altor probleme legate de piele precum zone uscate, eczeme, roșeață, inflamații sau înțepături ca urmare a purtării frecvente a măștii. Desigur, cea mai bună soluție e să nu purtați mască. Însă, din moment ce pandemia e încă aici, încă nu e o opțiune.
Deci, cum evităm apariția mascneei? Aici sunt câteva sfaturi pentru îngrijirea pielii pe care trebuie să le aveți în vedere pentru a vă lua adio de la coșuri cât ai zice pește!
Spălați-vă masca
Primul sfat e la mintea cocoșului. De fiecare data când respirați prin mască, umezeala se prinde de fibre, creând condițiile ideale pentru tot felul de bacterii neplăcute ca prosper în acest mediu. Mai adăugați la asta cremele hidratante, cremele pentru soare și machiajul și practice lăsați acele colonii de microbi să se dezvolte atât pe față cât și pe mască.
Asigurați-vă că vă spălați masca între utilizări și aveți grijă că este uscată în totalitate înainte de a o purta din nou. Din acest motiv, e o idee bună să aveți mai multe măști.
Mai puțin e mai mult
Acum e momentul ideal de a reduce numărul de pași din rutina ta pentru îngrijirea pielii cu 11 pași deoarece asta îți va ajuta pielea mai mult decât orice. Încercați să rămâneți la lucrurile de bază cum ar fi curățarea, tonifierea, umezirea și protecția solară. Poate că veți fi surprinși, dar da, chiar dacă purtați o mască, nu uitați să folosiți protecția solară.
Cu toată umezeala care iese din respirație, zona imediată din jurul nasului și a gurii poate că nu are nevoie de la fel de multă hidratare. De aceea e cel mai bine să folosiți un gel umidificator ușor. Din moment ce masca se poate freca de obraji, nas și maxilar, nu uitați să hidratați și aceste zone. Tratamentul vostru de noapte ar trebui să fie mai axat pe regenerarea pielii folosind seruri calmante pentru a elimina inflamațiile și să conțin un umidificator care să îmbunătățească funcțiile de protecție ale pielii.
Pregătiți-vă din timp
Și în cele din urmă, e recomandat să folosiți produse pentru îngrijirea pielii cu cel puțin 30 de minute înainte de a ieși din casă pentru a le lăsa să se absoarbă complet. Produsele care nu s-au absorbit încă se vor freca de mască și vor crea un mediu propice pentru bacterii.